Esittelykierros

Vinterhus on maaliskuussa 2018 perustettu virtuaalinen talli. Tilan arki koostuu pitkälti hevosten päivittäisestä hoitamisesta, kouluttamisesta sekä turnajaisiin ja näyttelyihin valmistautumisesta.

Vinterhus

Talliympäristö

Vinterhusin tallit ovat rakennettu kivimateriaalista, jotka kestävät sekä voimakkaat lumimyräkät ja pakkaset, että kovimmatkin helteet pitäen tallirakennuksen lämpötilan aina hevosille siedettävänä. Tallipihaa koristaa suuret katajat ja männyt sekä istutetut japanintuijat. Vinterhusilla on hevosille isot tarhat ja laajat laidunmaat, kaksi ratsastuskenttää, maneesi sekä turnajaisareena, joka on ympäröity keskiaikaistyylisesti linnanmuureilla.

Tallilta on miellyttävä lähteä maastoilemaan kauniisiin, taianomaisiin sekametsiin, laukkailemaan avarille niityille tai mikäli haluaa nähdä Vinterhusia tai koko Markenheimiä korkeammalta, voi suunnata kohti tuntureita.

Tervetuloa kylään! Löydät meidät osoitteesta
VINTERHUS
Lofønnirsgatan 544
Lofønnir, Markenheim Région
LÄNSI-SVENLANTI

Hevosten kasvatus

Vinterhusissa ei varsinaista kasvatustoimintaa ole, mutta aina välillä talliin syntyy varsoja tarkaan harkituista yhdistelmistä. Vinterhusista on myös mahdollista saada tilausvarsoja erityisesti historiallisiin ratsastuslajeihin. Myös tallin orit ovat tarjolla jalostukseen. Kasvateille synnyinmaaksi merkitään Norja.

Vinterhusissa syntyneet kasvatit
ratsuponi-t Chalmora, s. | isä Vlackwoods Corofino, emä Thalmor
spanish norman -o Duc Opale, s. 16.06.2019 | isä Duc Obscur, emä Jacinthe

Henkilökunta

Ragnar Björn, Bjorikk
Ragnar Björn, jota kutsutaan aina nimellä Bjorikk, on Vinterhusin perustaja ja sen omistaja. 42-vuotias mies on päättäväinen ja auktoriteettinen, sekä ennen kaikkea taitava hevosmies. Bjorikk on hyvin tarkka hevosistaan, ja tarttuu kyllä pieniinkin virheisiin mikäli sellaisia näkee, etenkin, jos kyseessä on sisarenpoikansa Radulfin tekoset. Bjorikkin ykköslajit ovat skills at arms-luokat sekä joustaaminen ja hänet näkeekin lähes kaikissa turnajaisissa kilpailemassa mitä ympäri maailman järjestetään.
Radulf Björn, Radulf
28-vuotias nuori mies, Bjorikkin sisarenpoika ja samalla Vinterhusin osaomistaja. Kulkee omia teitään eikä juuri kysele, vaan tekee asiat juuri niin kuin haluaa. Nuorempana blondi on ollut hyvin rämäpäinen tapaus, eikä ikä ole tuonut viisautta mieheen pisaraakaan. Radulfin suosikkilaji on ehdottomasti ratsastusjousiammunta.
Magnus Antonini, Antonicus
31-vuotias espanjalais-italialais-englantilainen kouluratsastaja, joka muutti Torremolinoksesta Länsi-Svenlantiin pari vuotta sitten. Syy siihen, miksi mies muutti Espanjan auringon alta kylmään ja hyiseen Länsi-Svenlantiin, oli yksiselitteisesti halu nähdä ja kokea jotain uutta ja Norjan läheisyydessä sijaitseva pieni saari vastasi hyvin Espanjassa koko ikänsä asuneen miehen toiveita täysin erilaisesta maailmasta. Ennen muuttoa Länsi-Svenlantiin mies työskenteli eräässä fuengirolalaisessa ratsastuskoulussa klassisen ratsastuksen opettajana.
Magnus omistaa Veloccin (nyt Saksassa ylläpidossa) sekä Marcurion.
Ofelia Úlfurdottir, Ofelia
26-vuotias nainen, joka muutti Länsi-Svenlantiin Norjan Vadsøstä hevostenhoitajan pestin perässä. Tämä islantilaisia sukujuuria omaava nainen ei pidä itsestään meteliä eikä ole se kaikkein sosiaalisin, mutta tutustumisen jälkeen on erittäin mukavaa seuraa. Ofelia rakastaa hevosten lisäksi luonnossa liikkumista sekä klassista musiikkia. Korkea kouluratsastus sekä jousiammunta ovat naisen osaamisalaa. Ofelia pyörittää markenheimiläistä Markenheimer Taverne -nimistä tavernaa.
Vinterhusissa on myös liuta muita henkilöitä, jotka eivät kuulu varsinaiseen henkilökuntaan, mutta ovat olleet muuten mukana tallin toiminnassa ja mm. osallistuvat Vinterhusin hevosilla turnajaisiin. Näitä henkilöitä ovat Lydia, 29-vuotias sevettijärveläinen, sekä 22-vuotias australialainen Kyleigh, joka kilpaili tallin hevosilla vuonna 2018.

Länsi-Svenlannin kuningaskunta

Länsi-Svenlanti tai virallisesti Länsi-Svenlannin kuningaskunta on oma autonominen, kuvitteellinen saaristovaltio Norjassa, joka sijaitsee Pohjois-Norjan välittömässä läheisyydessä. Lauttoja saarelle kulkee Altalta ja Tromsosta.

Länsi-Svenlanti on jaettu neljään eri hallinnolliseen alueeseen, "régioniin": Falkrun, jonka alueellinen sekä samalla koko maan pääkaupunki on Hjaalen, Markenheim, jonka pääkaupunki on Cyurin, Arrheim (pk. Hurring) sekä Dunvellir (pk. Estrir). Kuntia maassa on 23. Länsi-Svenlannin viralliset kielet ovat englanti ja norja sekä shváli, joka muistuttaa suuresti nykynorjaa. Maata hallitsee kuningas Alvard VII.
Reilusta puolesta miljoonasta asukkaasta nelisensataa tuhatta asuu eteläisessä Länsi-Svenlannissa Falkrunin ja Markenheimin maakunnissa, loput asukkaat ovat jakautuneet Arrheimiin, Svenlanninsaarille ja Dunvelliriin.

Länsi-Svenlanti oli vielä kolme vuosisataa sitten jakautuneena kahteen eri kuningaskuntaan: Länsi-Svenlanti, johon kuuluivat läänit Falkrun ja Arrheim, sekä Svenlanti, joka käsitti läänit Markenheimin sekä Dunvellirin. Svenlanninsaaret eivät vielä tuohon aikaan kuuluneet kellekään, vaan olivat oma pienempi autonominen kuningaskuntansa, tosin ilman hallitsijaa. Kuningashuoneiden keskinäisten avioliittojen myötä itäinen Svenlanti liittyi Länsi-Svenlantiin, ja nimeksi tuli Suur-Svenlanti. Tällöin myös Svenlanninsaaret liitettiin Suur-Svenlantiin. Suur-Svenlannin nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa vasta puolivuosisataa sitten.

Länsi-Svenlannissa talvet ovat kylmiä ja ankaria, kesät lyhyitä mutta toisinaan sitäkin kuumempia. Osa tuntureista on lumen peitossa ympäri vuoden, lumi ei sula näistä koskaan. Eläimistöön kuuluu runsas määrä eri lintulajeja, naali, sopuli, istutetut valkohäntäpeura ja tunturipeura sekä eräs vuohen alalaji svenlannintunturivuohi, jota ei muualta maailmasta löydy.

Régioneista lyhyesti

Svenlanninsaaret ovat Arrheimin alueeseen kuuluvia pieniä yksittäisiä tunturisia ja vuonoisia saaria. Svenlanninsaaria ympäröivä meri on hyvin kalaisa (turskaa, seitiä, koljaa), ja saarilla asuvat ihmiset ovatkin pitkälti ammatikseen kalastavia.

Arrheimillä on jonkin verran vesistöä, hieman metsää sekä tuntureita. Asukkaat ovat jakautuneet joka puolelle, ja täältä löytyy myös koko Länsi-Svenlannin suurin pato.

Tunturinen Dunvellir on asukasmäärältään vähälukuisin maakunta Länsi-Svenlannissa. Dunvellirin puolella asuvat ihmiset ovat asettuneet pitkälti sen suurimpaan, ja ainoaan, kaupunkiin Estririin. Dunvellirissä sijaitsee Länsi-Svenlannin korkein kohta, tunturi Rölkhan, joka on 1.989m merenpinnasta. Tuntureidensa vuoksi Dunvellirin erämaa-alue on suosittu vaelluskohde.

Falkrun on saariston vehrein alue. Sieltä löytyy runsaasti sekametsää, jokia sekä Länsi-Svenlannin parhaimmat kauppapaikat. Länsi-Svenlannin kuningasperhe asuu Hjaalenissa.

Markenheimissä on paljon lehti- ja havupuumetsää sekä paljon avaria niittyalueita. Dunvelliriä kohti mennessä maasto muuttuu huomattavasti karummaksi. Markenheimin alueella asustaa runsaasti tunturivuohia, tällainen esiintyy myös Markenheimin maakunnan vaakunassa.

 

Tekijänoikeudet
Ulkoasussa käytettyjen taustakuvien alkuperäiset tekijänoikeudet kuuluvat The Inspiration Gallerylle. Sivuilla esiintyvä muu materiaali © Vinterhus 2019, ellei toisin mainita.

Vinterhus on virtuaalitalli. Vinterhus is a sim game stable.